Wat is het laten 'hosten' van web ruimte?


Omschrijving van Host:

Host is het engelse woord voor gastheer. Het woord "hosting" is een werkwoord dat "faciliteren" betekent.
Een hostingprovider (ook wel kortweg "host" genoemd) is een bedrijf dat de faciliteiten biedt om een website via het internet bereikbaar te maken. Bij een host huurt u een gedeelte van een computer (=server) om uw site op te zetten, zodat uw site te allen tijden te bereiken is (uw site is 'on line').

De host zorgt er ook voor dat uw site niet door hackers geïnfecteerd kan worden. Vandaar dat de meeste zichzelf respecterende hostings bedrijven al hun servers op het Linux operating system hebben draaien. Linux is namelijk lang niet zo hacker-gevoelig als Windows.
Een goede hoster zorgt ervoor dat de server en daarmee uw site altijd te bereiken is.

Hosting contract afsluiten

Vrijwel altijd krijg u als u een hostings-contract afsluit bij een host er de domeinnaam registratie gratis bij. Voor een professioneel hostingspakket bij een goede host ben u wel zo'n 100 euro per jaar kwijt.

Er zijn ook gratis of bijna gratis hostingsbedrijven. Er staat dan echter meestal wat tegenover zoals het verplicht tonen van reclamebanners op uw site. Mogelijk is ook de up-time van de servers niet gegarandeerd of er worden nauwelijks ondersteu-nende functies als goede website statistieken aangeboden.