WEB-applicatie voor toegang tot centrale pardonbank


InBeeWeb is geselecteerd als partner voor de implementatie van de pardonbank.

In Nederland verblijven een groot aantal vreemdelingen die in de afgelopen jaren een asiel aanvraag hebben ingediend. Met de pardonbank is een WEB applicatie opgezet voor de beveiligde toegang via internet tot de centrale pardonbank database waarin de persoonlijke gegevens van deze personen worden opgeslagen.
Meer info over de Pardonregeling op de site van de IND

Doelstelling.

De bedoeling is dat alle gemeenten in Nederland zelfstandig via internet een centrale database kunnen vullen met alle relevante gegevens die betrekking hebben op de vreemdelingen die in de gemeente verblijven.
Door middel van deze gegevens wordt beoordeeld of de betrokkene gedurende de laatste jaren in redelijkheid aannemelijk een verblijf heeft gehad in Nederland. Als de uitslag positief is kan een generaal pardon voor deze persoon worden afgegeven.
Het invoeren van deze gegevens geschiedt door middel van een systeem dat slechts toegankelijk is voor geautoriseerde gebruikers.
De beveiliging van de database en de toegang naar deze database wordt uitgevoerd door het PASS systeem van Diginotar.
Diginotar heeft oa. ook de beveiligde toegang naar het DigiD systeem verzorgd

InBeeWeb is verantwoordelijk voor de totale vormgeving van de WEB applicatie en voor de implementatie van verschillende modules. Deze modules zijn in Coldfusion ge´mplementeerd met connecties naar de centrale MySQL databases.