Ook ondernemer heeft voordeel van gratis software


Gratis software, wie wil dat niet?
Op het internet wemelt het van de gratis software, dus waarom nog betalen voor uw software als alles gratis kan?
Hieronder een aantal voorbeelden van gratis software waar een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf heel veel aan zouden kunnen hebben.

InBeeWeb zet voor u op een rijtje waar bruikbare zakelijke software te vinden is.

Kantoor
Openoffice is het meest uitgebreide kosteloze officepakket dat beschikbaar is. Het pakket bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet, dia presentatie, database beheerder en een tekenpakket. Openoffice, een geduchte concurrent van microsoft office, is geheel gratis te downloaden en zelfs in de nederlandse taal verkrijgbaar. Particulieren, en niet te vergeten ondernemers, die flink geld willen besparen op hun software uitgaven moeten zeker een keer het openoffice pakket uitproberen voor de kantoortoepassingen.
Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog neooffice. Dit programma biedt vele functies en mogelijkheden.

Customer relationship Management
SugarCRM: CRM binnen handbereik, eenvoudig en betaalbaar! Met de komst van de Sugar Suite krijgen alle organisaties, ongeacht budget, de kans CRM in te zetten voor hun bedrijfsvoering.
Een kwalitatief hoogwaardig product dat sneller en voordeliger is dan gevestigde partijen en standaard veel functionaliteit biedt.
Door de intuïtieve gebruikersinterface bent u binnen enkele muisklikken vertrouwd met het pakket.
De webgebaseerde technologie maakt de applicatie geschikt voor iedere software-omgeving.
Een ander goed CRM pakket is VTiger    

Content Management Systemen, website onderhoud.
Het Joomla! CMS is een van de meest krachtige Open Source Content Management Systemen momenteel op internet. Het wordt over de hele wereld gebruikt voor alles van een simpele website tot complexe bedrijfsapplicaties. Joomla! is zeer snel te bedienen, simpel te beheren, betrouwbaar en geschikt voor het verwerken zeer grote aantallen bezoekers.
Een zeer geschikte systeem is ook Drupal en voor de grotere ondernemingen kunt u kiezen voor het zeer veelzijdige Typo3.
Indien u een website onderhoudssysteem zoekt speciaal ingericht voor basisscholen is Site at School een goede keus.

Agenda
Misschien wel de meest bekende online agenda is de google agenda. U kunt de agenda overal gebruiken waar een internet verbinding is. U bent niet gebonden aan een eigen pc. Een sterk punt van deze agenda is het delen van afspraken. U bepaalt of een agenda privé blijft, gedeeld wordt met een groep, of openbaar en via het web te doorzoeken is. Een andere is de sunbird calender. U kunt in het hoofdscherm van sunbird de kalender op verschillende niveaus weergeven; op dag-, week- of maandniveau. Ook is er de optie om meerdere weken tegelijkertijd te bekijken, het aantal weken kun je daarbij zelf instellen. Een andere online agenda is de timecalendar. Dit is een uitgebreid en zeer overzichtelijk kalenderprogramma, geschikt voor meerdere gebruikers en bevat een alarmfunctie en vele printmogelijkheden.

Antivirus
Een goede virusscanner is absoluut nodig wanneer u regelmatig gebruik maakt van het internet. De avira virusscanner is gratis en legaal te downloaden en is een van de tegenhangers van commerciële antivirus software zoals norton antivirus en mcafee. Een andere, gebruikersvriendelijke gratis virusscanner is avg anti-virus free. Deze virusscanner biedt prima bescherming tegen virussen en spyware en een aparte mailscanner, zodat u gelijk weet of een mailtje clean is of niet. Avira antivir personal is iets minder gemakkelijk in het gebruik, maar komt wel vaak bij anti-virus-tests als beste gratis scanner uit de bus.

Internet browser
Standaard is over het algemeen Internet Explorer (IE) geïnstalleerd op uw computer.
Een uitstekend alternatief hiervoor is de FireFox (FF) browser. FF is een browser uit de open source community en voor iedereen gratis te downloaden. Het is de meest populaire browser naast internet explorer.
Na IE en FF is Opera de meest bekende browser. Opera heeft ook de mogelijkheid om een website te laten voorlezen.
Avant browser is gebouwd op de fundamenten van internet explorer. Avant browser heeft veel extra functies, gecombineerd met een aangename gebruikersomgeving.
Netscape was ooit de meest gebruikte browser voordat internet explorer deze positie overnam. Ook deze browser is gratis te downloaden. Op het gebied van veiligheid en mogelijkheden is het een van de meest uitgebreide gratis browsers die te krijgen is.

Spam
Een heel grote ergernis is spam. U kunt spam op verschillende manieren tegenhouden. Vaak kun je bij je internet provider een spamfilter aan zetten. Nadeel van deze spamfilters is dat het ook wel eens mailtjes verwijdert die je toch wilt hebben. Een prima gratis anti spam software is spamihilator.

Spyware
Waarschijnlijk staat je computer waarschijnlijk na een tijdje intensief gebruik helemaal vol met spyware en andere rommel. Voordat u bovenstaande gratis software installeert is het dan ook aan te raden om eens flink op te ruimen. Een mooi gratis programma daarvoor is hitmanpro. Hitmanpro installeert een aantal anti spyware pakketen, scant vervolgens automatisch deze pakketten en ruimt ze één voor één op.