Het World Wide Web bestaat op 12 maart 25 jaar (ongeveer)


De geboorte van het idee achter het World Wide Web op deze datum herdacht.

Vandaag, 12 maart 2014 is het 25 jaar geleden dat Tim Berners-Lee zijn ideeŽn ter verbetering van de informatievoorziening bij CERN vastlegde in het rapport.
De uitwerking van die ideeŽn zou leiden tot het ontstaan van het World Wide Web.

De veranderingen die het WWW op ons leven heeft gehad gaan ver uit boven het idee dat Tim Berners-Lee 25 jaar gelden vervatte in een voorstel ter verbetering van de informatievoorziening bij het CERN. Denk alleen al maar aan informatie opzoeken, het on-line winkelen en internetbankieren.

12 maart aanwijzen als de geboortedag van het World Wide Web is natuurlijk redelijk arbitrair. Maar de precieze datum doet er niet zoveel toe.
Berners-Lee verdient zeker onze bewondering vanwege het feit dat hij zag en wist uit te dragen, hoe de 'state-of-the-art'-technieken van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw konden worden gecombineerd tot iets nieuws en nuttigs.

Het Web is niet hetzelfde als het Internet.
Het internet kan gezien worden als de (snel)weg waarbij de protokollen beschrijven hoe pakketjes van informatie tussen twee punten verzonden worden.
Het World-Wide-Web bestaat louter uit informatieblokken die worden geÔdentificeerd door een URL. Voor het delen van deze informatie wordt het internet gebruikt.

25 WEB wetenswaardigheden
De 'Het WEB is 25 jaar oud' site
De eerste line mode browser